Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF R32 review

     Aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF R32 este un dispozitiv de climatizare modern de generatie noua, din gama 2020 a producatorului japonez Mitsubishi. Compania Mitsubishi Electric este in prezent lider mondial in sisteme de aer conditionat pentru uz rezidential, comercial si industrial. Sistemul de climatizare fiind abreviat MEQ Mitsubishi Electric Quality, inseamna de fapt 70 puncte de excelenta in tehnologie, design si productie, ce reprezinta cel mai inalt nivel in a crea confort, eficienta energetica si durabilitate. Sistemul de climatizare are in componenta sa doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, dotate cu tehnologia Inverter care ofera economie substantiala la energie la o utilizate indelungata. Acest aparat unic racoreste si incalzeste casa confortabil cand temperaturile de la exterior urca pana la +46°C sau coboara pana la -10°C. Interval de temperatura din exterior de functionare la modul de racire este de la minim -10°C la maxim +46°C. Iar interval de temperatura din exterior de functionare  la modul de incalzire este de la minim -10°C la maxim +24°C. Mitsubishi este certificate si de către organizația Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene. Aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF R32 este un sistem de climatizare care va atrage cu siguranta toate atentia asupra sa, design-ul sau fiind unul de top, cu finisaje Crystal Gloss atent subliniat de liniile elegante dar si culoarea alba care este una preponderenta.Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW50VF / MUZ-DW50VF R32, Kit de instalare inclus, Inverter, 18000 BTU/h, Clasa A++, Filtru de purificare a aerului, Functie Econo Cool, Timer Saptamanal, Auto-restart, Wi-Fi Ready     Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie putand sa facem ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. 

     Acest model are un control dual, local pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita. Tasta On/Off: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul On pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu cele doua taste Too Warm si Too Cool reglati temperatura in camera la modul de incalzire si la modul de racire. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Iar cu Vane baleiem fluxul de aer pe verticala. Cu cele doua butoane Time se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Prin accesarea butonului Select se intra in în modul de setare a temporizatorului. Cu butonul Econo Cool se activeaza sau se dezactiveaza senzorul de prezenta umana. Cu butonul Reset anulam o functie in derulare. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor de pe telecomanda a aparatului de aer conditionat prin apasarea concomitenta a butoanelor cu sageti Time, pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW50VF / MUZ-DW50VF R32, Kit de instalare inclus, Inverter, 18000 BTU/h, Clasa A++, Filtru de purificare a aerului, Functie Econo Cool, Timer Saptamanal, Auto-restart, Wi-Fi Ready     Aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF R32 ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 8530 (1700 – 9895) BTU (3412 x 2,5 kW) si de incalzire de nom/min/max 10748 (2388 – 11942) BTU (3412 x 3,15 kW), fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF R32 este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 800 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie – Tbiv) la -7°C compensat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de la -7°C la -10°C, cu un consum nominal de 850 W/h la incalzire.

     Consum anual de energie electrica racire, este de 135 kWh/an in clasa A++, iar consumul de energie electrica incalzire este de 618 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 278 kWh/an compensat in clasa A+++ de functionare la temperatura exterioara intre -7°C si -10°C, conform etichetei energetice al acestui aparat.Mitsubishi Electric Standard DC Inverter 2.5 kW - — Bazzar.hr     Acest sistem de climatizare de la Mitsubishi poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -10°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii).

     Chiar daca temperatura exterioare scade sub -7°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.

     In plus acest sistem de climatizare are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,2 la modul de racire si de (4,3 pana la limita de -7°C) sau de (5,3 intre -7°C pana la limita de -10°C), coeficient de randament SCOP la modul de incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Mitsubishi, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,2 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,3 kW compensat cu 5,3 kW in cursul unui sezon.

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -7ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare cu puterea de 100 W pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la +35 la +40ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la +50 pana la +55ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -7ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult.

     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Motorul Poki-Poki rotativ DC este realizat cu magneti permanenti realizati din neodim, cu dubla reluctanta magnetica. Acest tip de motor va oferi o densitate si o forta magnetica ridicata, ceea ce va conduce la o eficienta energetica sporita si o mai buna fiabilitate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial DC de mare eficienta cu design optimizat si diametru mare. Aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF foloseste si conducte canelate de performanta ridicata in schimbatoarele de caldura pentru a creste suprafata de schimb de caldura, rezultand un randament foarte bun. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare.

     Aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (21, 30, 37, 43dB(A)Iar unitatea exterioare fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 51 dB(A) si eficienta energetica ridicata.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF este dotat cu un model avansat de filtru lavabil V Blocking care imbunatateste sistemul anterior de filtrare cu ioni de argint, adaugand o actiune antivrala capabila sa inhibe virusii, bacteriile, mucegaiurile si factorii alegeni. Eficienta de filtrare a fost optimizata datorita suprafetei tridimensionale a filtrului, care capteaza foarte bine bacteriile si praful, garantand spatiului unde este montata unitatea interna cu un aer purificat. Acest filtru cu dubla protectie este prima linie de aparare, sistemul de filtrare fiind conceput pentru a capta initial particulele fine de praf de peste 10 microni. Tehnologic sistemul de filtrare este conceput pentru o manipulare usoara si o curatare rapida. In acest sens partea frontala a unitatii interne este usor de indepartat, iar o data scos capacul ai acces direct la filtru si la ventilator ce poate fi curatat de praf cu o laveta moale. Curatarea regulata a unitatii interne va ofera un aer conditionat sanatos, realizand si economii energetice importante.degivrare inteligenta VIVAX    Optinal sistemul de filtrare poate fi imbunatatit cu sistemul de purificare al aerului Plasma Quad Plus pe baza de plasma, ce poate fi montat deasupra unitatii din interior si care indeparteaza eficient sase tipuri diferiti de poluanti atmosferici: Bacterii; Virusii; Mucegaiuri; Factorii alergeni; PM 2,5; Praf. De asemenea sistemul poate capta si particule mai mici de 2,5 μm. Sistemul de filtrare Cold Plasma ce este activat din telecomanda, are un electrod cu supratensiune de 4,8 kV, ce creaza plasma cu remitere de ioni negativi si pozitivi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. In prima etapa plasma creata de arcul electric, distruge mucegaiul, factorii alergeni si inhiba virusii si bacteriile. Praful si particulele de PM 2,5 se incarca electric cu sarcina pozitiva, urmand sa fie absorbite de campul puternic electrostatic, incarcat cu sarcina negativa, urmand ca in final sa obtinem un aer curat. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare.Aparat de aer conditionat Mitsubishi Kirigamine Line MSZ-LN25VG2W 9000 BTU Wi-Fi, Clasa A++, solid white

     Pe partea de functii, aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveşte consumul cat şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Timer-ul 12 h cu programator saptamanal si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF R32, ce permite functionarea programatorul cu 12 ore mai ales pentru utilizarea în timpul orelor de odihnă de noapte si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de Incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior si o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.

     Cu functia de Ventilatie (cu această functie, aparatul de aer conditionat ventileaza aerul din incapere in patru trepte plus Auto cu debite de la minim 204 la maxim 618 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Fluxul de aer cu baleiere vertical automata are un mod de evacuare dublu prin 2 fante orizontale ce sunt prevazute cu propriul lor servomotor. In functie de modul de utilizare, unghiul fiecarui deflector poate fi ajustat individual pentru a asigura un confort maxim.

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire/incalzire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp. Debitul maxim de ventilare al unitatii de afara este de 1818 mc/h.

     Functia Dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 0,9 l/h condens.

     Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman.

      Acest sistem de climatizare are si un incalzitor ce este montat la unitatea de afara datorita caruia posibilitatea de inghetare a unitatii de afara este eliminata, asigurand astfel functionarea fara probleme in regim de incalzire. Datorita acestei tehnologi acest model are in dotare si functia de Dezghetare inteligenta unde aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

     Functia de Auto-diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze prin coduri de eroare, informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. Pentru un plus de confort defectiunile aparute in timpul functionarii vor fi si inregistrate in memoria electronica a aparatului ce poate fi accesata oricand pentru remedierea problemelor tehnice.

     Pentru un plus de confort acest sistem de climatizare de la Mitsubishi are in dotate si functia Econo Cool care are posibilitatea de a regla debitul directionat de aer catre persoana din incapere in functie de temperatura aerului de evacuare. Datorita acestui lucru, temperatura setata poate fi crescuta cu pana la 2°C fara a pierde confortul ambiental. In acest fel, se realizeaza si o crestere a eficientei energetice cu 20%. (Functie valabila doar in timpul functionarii racirii manuale).

     Aerul conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW25VF / MUZ-DW25VF poate fi dotat optional si cu tehnologia Wi/Fi cu modulul Wi-Fi ce poate fi achizitional ulterior, pentru a transmite si receptiona informatii prin functia dedicata (MAC-567IF-E). Cu aceasta functie cu conexiune la internet Mel Cloud poti sa controlezi usor aparatul fie sa comunici prin PC, tableta sau smartphone. Serviciul MEL Cloud a fost creat pentru a avea compatibilitate maxima cu PC-uri, Tablete sau Smartphone-uri datorita aplicatțiilor dedicate sau prin intermediul browserului Web. Optional cu conexiunea M-NET aparatul de climatizare poate fi integrat si intr-un sistem de control Melans pentru a fi condus printr-un Web serverul central. Iar cu ajutorul unui controler PAR-41MAA cu comanda centralizata cand se conecteaza M-NET, pe care il puteti achizitiona, puteti verifica toate unitatile interne. Astfel avand acest controler aveti posibilitatea de a porni sau de a opri fiecare unitate interna, de a regla temperatura din spatiul unde este montata unitatea interna, sau sa selectati functia dorita. Aceasta functie este ideala sa fie folosita pentru unitati hoteliere, sau cladiri de birouri etc. Pentru un plus de confort aplicatia are si un asistent vocal Alexia, ce te indruma si iti da indicatii cum sa folosesti acest aparat inteligent. In plus utilizatorul poate folosi acest program si pentru a accesa functia Smart Diagnosis, care ajuta utilizatorul sa identifice rapid si eficient aproape orice problema minora inainte ca aceasta sa devina majora. Conectandu-va la aplicatia Mitsubishi Cloud, puteți controla sistemul de climatizare prin Google Assistant sau Amazon Alexa.     Unitatea din interior are o greutate neta de 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 799 x 232 x 290, iar cea de afara are o greutate neta de 24 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 699 x 249 x 538. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Mitsubishi foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 20 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 12 metri. Oferta vine insotita si cu kit de instalare care contine: tevile traseului frigorific in lungime de 3 m, cablul electric in lungime de 4 m, Cablu pentru interconectare de 5×1,5 mm cu lungimea de 4 m, banda alba pentru matisare si tub cu diametrul de 16 mm pentru scurgerea condensului cu lungimea de 4 m, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model.VIVAX WIFI READY KIT INCLUS     Acest model detine certificari internationale precum ISO9001, ISO14001 si OHSAS18001 iar produsele au obtinut aprobare internationala. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online de aici

Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DW50VF / MUZ-DW50VF R32, Kit de instalare inclus, Inverter, 18000 BTU/h, Clasa A++, Filtru de purificare a aerului, Functie Econo Cool, Timer Saptamanal, Auto-restart, Wi-Fi Ready

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>